S逝chacze Radia Z這te Przeboje polecaj: przepisy na zdrowe dania

Poprosili鄉y Was o podzielenie si swoimi ulubionymi przepisami! Poznajcie laureat闚 konkursu "Podejmij wyzwanie Radia Z這te Przeboje".
Pizza na spodzie z cukinii: 3 鈔ednie cukinie, 2 jajka, 150 g chudego sera (mozzarella light), przyprawy - czosnek, bazylia, oregano, s鏊 himalajska i pieprz. Cukini zestarze na tarce, posoli i odstawi na 15-20 min. 瞠by pu軼i豉 wod. Po幡iej porz康nie j odcedzi, podstaw dobrego ciasta jest porz康nie pozby si nadmiaru wody z cukinii. Mieszamy porz康nie cukini z jajkami, serem i przyprawami. Piekarnik nagrzewany na 220°, formujemy ciasto na sp鏚 pod pizz, ja piek w formie od tarty, ale mo瞠 to by du瘸 blacha. Pamietamy, by wy這篡 przed w這瞠niem do piekarnika papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 minut a si zarumieni. Po tym czasie wyci庵amy sp鏚 i dodajemy ulubione sk豉dniki. Po czym zn闚 zapiekamy na ok. 10 min. Smacznego. Ola
Pieczony 這so na spaghetti z cukinii. Sk豉dniki na dwie porcje: 2 kawa趾i fileta z 這sosia, 100 g (1/2 szklanki) br您owego ry簑, 1 cukinia, 1 造磬a oliwy extra vergine, 1 z帳ek czosnku, 6 kawa趾闚 suszonych pomidor闚. Marynata: 2 造磬i sosu sojowego, 1 造磬a oliwy, po 1/2 造瞠czki papryki s這dkiej i ostrej, 1 造磬a soku z limonki, 1 造瞠czka miodu, 1 造瞠czka startego imbiru, s鏊 i pieprz. Sk豉dniki marynaty wymiesza. υsosia op逝ka, osuszy, wymiesza ze sk豉dnikami marynaty, od這篡 na ok. 1 godzin do zamarynowania. Ugotowa ry. υsosia u這篡 na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do ok. 250 stopni C, przez ok. 5- 7 minut. Cukini umy, zrobi spaghetti specjaln obieraczk do julienne. Na patelni podgrza oliw, doda przeci郾i皻y przez prask czosnek i chwil podsma篡. W這篡 cukini i mieszaj帷 delikatnie od czasu do czasu sma篡 a zmi瘯nie, ale b璠zie jeszcze j璠rna i spr篹ysta, przez ok. 3-4 minuty. Pod koniec doda posiekane suszone pomidory, a na sam koniec doprawi sol i pieprzem. Na talerz na這篡 porcj ry簑, na to ulo篡 spaghetti z cukinii, a na wierzchu upieczonego 這sosia. Luiza
Z natury jestem fank zup. Teraz, gdy na horyzoncie pojawia si jesie, stawiam na zupy, kt鏎e nie tylko dodadz mi warto軼i od篡wczych, ale tak瞠 ogrzej i ochroni przed przezi瑿ieniem. Jedn z moich ulubionych jest zupa czosnkowa. Potrzebne nam b璠: czosnek, cebula, dwa ziemniaczki, 2 l bulionu warzywnego, 2 造磬i mas豉, 40 g boczku w璠zonego, przyprawy - s鏊, pieprz, majeranek, czerstwe pieczywo na grzanki, oliwa z oliwek oraz szczypta tartego parmezanu. Jest bardzo prosta w wykonaniu, poniewa wystarczy do wrz帷ego bulionu doda posiekan w kosteczk cebul i czosnek, kt鏎e wcze郾iej zosta造 podsma穎ne ma ma郵e. Nast瘼nie doda ziemniaki pokrojone w kostk. Kolejnym krokiem b璠zie wytopienie boczku na patelni. Nale篡 wrzuci go do bulionu. Ca這嗆 doprawi, gotowa, do momentu, w kt鏎ym ziemniaki b璠 mi瘯kie. Zmiksowa zup. Podawa z grzankami. Smacznego ;) Aneta

Zaja Baltic Home SpaZaja Baltic Home Spa Ziaja

SΣCHAJ ZΜTYCH PRZEBOJ紟!