Wielkanocne przepisy naszych Słuchaczy

Poprosiliśmy Was o podzielenie się z nami tajną recepturą na najlepsze wielkanocne danie!

Zobaczcie, które przepisy zdobyły nagrodę główną w konkursie "Wielkanocne gotowanie".

Agata z Zabierzowa Bocheńskiego:

Przesyłam nasze popisowe danie w naszej rodzinie od 4 pokoleń i każde pokolenie dodaje coś od siebie i danie udoskonala. Jest to ROLADA Z DORSZA z sosem tatarskim. Składniki: -1,5 kg filetów z dorsza - 1 duża cebula - 1 duża marchewka - 2 jajka - bułka namoczona w mleku - pęczek kopru - sól, pieprz - 2 l rosołu warzywnego - 5 łyżek kaszy manny. Marchewkę ugotować, cebulę zeszklić posiekaną w kostkę, rybę zmielić z marchewką i cebulą. Dodać jajka, bułkę, kaszę, koper, przyprawy. Wyrobić, przełożyć do lnianej ściereczki, uformować wałek i gotować w bulionie ok. 50 min. Schłodzić, pokroić w plastry, podawać np. z sosem tatarskim.

SŁUCHAJ ZŁOTYCH PRZEBOJÓW!